Våra leverantörer

Bra saker har mellan 25 och 30 leverantörer vars produkter passar in på ett eller flera av våra ledord Eko, Återbruk, Rättvist och Nära. Här presenterar vi ett urval.

Geggamoja    EKO

Svenskt familjeföretag som tillverkar kläder och mjukisdjur för barn i ekologisk bomull. Mjukisdjuren är fyllda med återvunnen polyester. Vinter- och allväderskläderna är impregnerade med Bionic Finish Eco och innehåller varken flourkarboner, formaldehyd eller paraffin.
Ett av få GOTS-certifierade svenska företag.

Duns Sweden    EKO

Färgglada kläder med härliga mönster för barn och påslakan för både stora och små. Allt i GOTS-certifierad bomull.

Ekokul    EKO  RÄTTVIST

Ekologiskt och hållbart tillverkade, pedagogiska leksaker från företag som Plan Toys, Wonderland, Ever Earth, Bajo och rättvisemärkta Lanka Kade. Alla med stort engagemang i miljö och sociala frågor.

Ting by Ling    RÄTTVIST  ÅTERBRUK

Schysst tillverkning och handel av smycken och väskor enligt kriterierna för fairtrade. Anlitar småskaliga verkstäder i Kina och Sri Lanka och ett kvinnokollektiv på Filippinerna. All tillverkning sker hantverksmässigt.

Hemtvål     EKO  NÄRA

Egen tillverkning för hand av naturtvålar och cerat utan konstigheter. Råvarorna, som är ekologiska, är vegetabiliska oljor och bivax med eteriska oljor som doftsättning. 

Sackeus     RÄTTVIST  EKO

Rättvisemärkt och ekologiskt kaffe, te och choklad med mera.

Bonstorp Naturprodukter     EKO  NÄRA

Lokal småskalig tillverkare av ekologisk natursåpa och linoljesåpa, olika salvor och även ullprodukter som tovade sittdynor och iläggssulor.

Imse Vimse     EKO

Badcaper, tvättlappar, simbyxor och dregellappar för bebisar, allt ekologiskt.
Svenskt företag som startades av en mamma vars döttrar hade eksem. 

Eco Cosmetics     EKO

Ekologiskt certifierade hud- och hårvårdsprodukter som solkräm med fysikaliskt filter, deodorant, hudlotion, blöjkräm, schampo och balsam. Innehåller inga parabener, nanopartikklar, petroleum eller andra dumheter. Endast naturliga ingredienser.

Humble Brush     EKO

Tandborstar med 100 procent naturligt nedbrytbart skaft av bambu. För varje såld  tandborste doneras dessutom en, eller motsvarande summa, till behövande.

Växbo Lin     EKO

Miljömärkta textilprodukter som handdukar, dukar, disktrasor, sjalar med mera i 100 procent lin. Svenskt företag med tillverkning i Växbo, Hälsningland. Naturskyddsföreningens märkning Bra miljöval.

Summerville     EKO

Snuttetrasor, bebisfiltar, badcaper, påslakan och lakan, allt för de små i ekologisk GOTS-märkt bomull. Även täcke och kudde med växtbaserad fyllning.
Svensk design.

Britts hemvävda     ÅTERBRUK  NÄRA

Trasmattor och traslöpare vävda av uttjänta lakan, gardiner och skjortor. Även gästhanddukar och disktrasor, tillverkat här i Töreboda. Så närproducerat det kan bli.

Anneko design     EKO

Kort gjorda av returpapper och tryckta med den mest miljövänliga tryckningsmetoden. Även klimatkompenserade små brickor och skärbrädor. Svensk design och tillverkning.

Form nomad studio     EKO  RÄTTVIST

Pako cykelväska har fått mycket uppmärksamhet på Formexmässan och i tidningar. Designad av Josefin Olsson från Töreboda som samarbetar med en utsatt folkgrupp, pakofolket, i Vietnam. Ett fint hantverk i bambu med tillhörande tygväska.